This site is only a beta versjon, it kan be some incorrect info. If you find something wrong please send mail to info@romsdalrock.com

Click on the routs for more info. Note also that over the picture you can select images if there are more.

Topos
X

Ruteinfo

NedreBlahammer NedreBlåhammer

Topo 1
NrNameDegreeHeightYearCreatorSymbolsComment
1Uten navn 148m0Degree is approx
2Uten navn 248m0Degree is approx
3Uten navn 348m0Degree is approx
4Uten navn 448m0Degree is approx
5Uten navn 548m0Degree is approx

English version is comming

 

Intro:

Nedre BlåhammerNedre Bl ligger fint til inne i skogen på Mjelva, og er et utmerket klatrefelt for en aspirerende klatrer. Feltet ble i sin tid ryddet og boltet av Kevin Kolstad, og har derfor fått dette navnet. Området er pent opparbeidet med benker og bålplass. Brukere av feltet må gjerne benytte seg av veden som ble stablet her under ryddearbeidet.

Fem navnløse ruter er utarbeidet på stedet. Rutene er litt under loddrette og har store tak som gir enkel klatring. En av rutene er boltet og en har standplass midt i veggen med tanke på klatrekurs. Alle rutene har topptaufester som enkelt kan nås ved å gå rundt veggen.

 

Beliggenhet

Fra Åndalsnes følger man E139 mot Dombås til avkjørselen mot Mjelva camping (1 km). Etter et par kilometer kommer man til veiens høyeste punkt, der campingen ligger. Fortsett ca 300 meter til en avkjørsel rett før et busskur på venstre hånd.

 

Parkering

Parkér på grusplassen bak busskuret. Veien videre opp til Åkeshjellen er smal, så parkering her frarådes.

 

Anmarsj

Etter å ha parkert som anvist går man ca. 50 meter langs den asfalterte veien opp mot Åkeshjellen. På venstre side tar en sti av, og denne er rødmerket helt opp til Blåhammaren. Etter 10 minutters rolig gange flater stien noe ut, og klatrefeltet kan sees på høyre hånd. En vedstabel markerer starten på veggen.

 

Værforhold

Beliggenheten inne i skogen i en vestlig helning er ikke optimalt med tanke på opptørking. Feltet trenger noen dager for å tørke skikkelig opp. På en annen side er takene såpass gode at litt fuktighet ikke er avgjørende for en fin økt. Ellers er feltet til en viss grad pusset, men her er det rom for utfoldelse av ivrige sjeler.