Menu

Login

Noen av Åndalsnes’ mest tradisjonsrike klatrefelter ligger på Mjelva, og byr på fantastiske klatremuligheter for alt fra nybegynner til ekspert. Området består av flere felter, blant annet en stein tilrettelagt for topptauklatring og en klassiker av et felt med både boltede og naturlige ruter.

For Nedre Blåhammer:

Se feltets beskrivelse.

For Mjelvasteinen og Mjelvahammeren: 

Beskrivelse:

Fra Åndalsnes følger man E139 mot Dombås til avkjørselen mot Mjelva camping (1 km). Etter at man har krysset under togbanen kommer man til en liten bakketopp etterfulgt av en dump. Ved enden av denne dumpen er det store parkeringsmuligheter på både høyre og venstre side av veien.

Værforhold:

Mjelvahammaren har fantastiske solforhold på finværsdager. Her kan man klatre i sola fra den står opp til den går ned i fjorden. Ved Steinen går solen ned noe tidligere, men den er mindre utsatt for vind.

Anmarsj:

Fra parkeringen følges veien videre mot Mjelva til busskuret på venstre hånd. Her kan man krysse det elektriske gjerdet og inn på dyrket mark.

Spesielle forhold:

Begge feltene innebærer gåing over dyrket mark, og på Steinen kan kuene bli noe nærgående når de er på beiting. Hensyn bør tas.